Onderzoeksresultaten laten zien dat olijfolie kan helpen bij gewichtsverlies. Het werkt doordat het het “hongergevoel” kan verminderen. Olijfolie zorgt er voor dat je je eerder vol voelt. Waarom? Olijfolie verhoogd het serotonine niveau dat betrokken is bij het hongergevoel. Nadat je hebt gegeten heb je eerder het gevoel dat je genoeg hebt gehad.
Een andere bevinding in het onderzoek was, dat olijfolie invloed heeft op de bloedsuikers. Wanneer het bloedsuiker niveau naar beneden gaat krijgen we trek. Olijfolie zorgt voor een langzamere opname van bloedsuikers, waardoor het langer duurt voordat het bloedsuiker niveau weer naar beneden gaat. Olijfolie uit Spanje, Australië, Italië en Griekse is onderzocht op het Hexanal gehalte. De grootste hoeveelheid was te vinden in Italiaanse olijfolie.
Het is de moeite waard om olijfolie in je dieet te verwerken. Zeker Italiaanse olijfolie